Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

Santa the Barbarian

Be good for goodness sake, αλλιώς ... σας τσεκούρωσα !

Πέρυσι τέτοια εποχή σας παρουσίασα με περισσό καμάρι τον σατανικό δίδυμο αδερφό του Αη-Βασίλη, Satan Claus. Φέτος λοιπόν, συνεχίζοντας την ανεύρεση μελών της οικογένειας Claus ως άλλη Νικολούλη, ήρθε η σειρά του μακρινού, άξεστου ξαδέρφου του καλοκάγαθου γεράκου που μοιράζει δώρα στα παιδιά, του Santa the Barbarian ! Πρίν τον γνωρίσουμε όμως, πρέπει να γνωρίσουμε κάποιον άλλο...

Ο Rob Liefeld έχει γραφτεί με χρυσά γράμματα στην ιστορία των comics ως... ο χειρότερος σχεδιαστής που έχει περάσει ποτέ από τη mainstream αμερικάνικη βιομηχανία ! Εργάστηκε στη Marvel τη δεκαετία του 1990, και η ανικανότητά του να σχεδιάσει σωστά μια γυναικεία μέση, ένα πόδι, και γενικότερα κάποιο - οποιοδήποτε - τμήμα της ανθρώπινης ανατομίας έχει μείνει παροιμιώδης (Για να διαπιστώσετε του λόγου το αληθές κοιτάξτε εδώ, ή εδώ, ή εδώ).

Αλλά ο βαρύτιμος τίτλος που του έχει αποδοθεί, εκτός του ότι δεν είναι τυχαίος, δεν αφορά μόνο τις ικανότητές του στη ζωγραφική, αλλά επίσης το γούστο του, τις επιλογές του και γενικά τις ιδέες του.

Ήταν 1993 θυμάμαι (ψέμματα, ήμουν πολύ μικρός) όταν το περιοδικό Wizard πρότεινε στο Rob να σχεδιάσει μία κάρτα χρωμίου με κάποιον ήρωά του, για να προσφέρεται ως δώρο στους αναγνώστες του. Ο φοβερός και τρομερός σχεδιαστής μας έκατσε, σκέφτηκε, έστιψε το μυαλό του, ίδρωσε κάθε ίντσα του σώματος και του πνεύματός του αλλά τελικά κατέβασε την εξαιρετικής καλλιτεχνικής έμπνευσης ιδέα του Santa the Barbarian !

Η κάρτα είχε ασφαλώς τεράστια επιτυχία (φαντάζομαι το γέλιο που θα έριξαν όσοι την πρωτοείδαν μαζί με το περιοδικό), και έτσι το πολυμήχανο μυαλό του εμπνευσμένου δημιουργού σκαρφίστηκε να κυκλοφορήσει ένα one-shot τεύχος με τις συγκλονιστικές περιπέτειες του βάρβαρου ξάδερφου του Αη-Βασίλη. Το τεύχος κυκλοφόρησε τελικά το 1996, και είχε δύο 8-σέλιδες ιστορίες "γαρνιρισμένες" με 12 σελίδες διαφημίσεων (τί σημαίνει αρπαχτή ? Δεν καταλαβαίνω). Στην πρώτη ιστορία, ο Santa τσαντίζεται που η λίστα με τα παιδάκια είναι πολύ μεγάλη, οπότε αποφασίζει να ξεπαστρέψει μερικά με το τσεκούρι του, και στη δεύτερη πλακώνει στο ξύλο τα ξωτικά του επειδή έκαναν απεργία. Και πνεύμα των ημερών λοιπόν, και κοινωνικό σχόλιο.





Ακολουθεί η πρωτότυπη κάρτα του 1993, μία οικογενειακή κάρτα του Liefeld του 1999 πάλι με τον Santa the Barbarian (πρέπει να ένιωθε πολύ υπερήφανος για τη δημιουργία του), καθώς και διάφορες απεικονίσεις του ήρωα από άλλους εικονογράφους (Ναι, γι'αυτό είναι πιο καλές).

Άντε λοιπόν, καλό γέλιο και καλές γιορτές σε όλους ! ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ !!!







2 σχόλια:

  1. καλα πως την πηρε τη δουλεια αυτος;;;;
    με το 'σπαθι' του;:P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με το σπαθί του την πήρε,
      και επίσης τα λέει τσεκουράτα !
      Καλές γιορτές Βάσω !

      Διαγραφή