Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Η Angela Merkel συναντά τον Donald

Η γερμανίδα καγκελάριος θα γίνει η πρώτη πολιτικός που εμφανίζεται σε comics της Disney


Τα τελευταία, δύσκολα για την Ελλάδα χρόνια, η Angela Merkel εισβάλλει πολύ συχνά στην καθημερινότητά μας, είτε μέσω της τρομοκρατικής προπαγάνδας των Μέσων Μαζικής Εξημέρωσης (copyright ατάκας - Τζίμης Πανούσης) του στύλ "το ευρώ και τα μάτια μας", "σκύψτε κι άλλο το κεφάλι", κτλ, είτε στις ιδιωτικές μας συζητήσεις, σχεδόν πάντα με απαξιωτικά συνοδευτικά σχόλια, είτε με επισκέψεις-αστραπή στη χώρα μας που πυροδοτούν μαζικές κινητοποιήσεις (9 Οκτωβρίου 2012). Κι αν τα comics αποτελούν για τους περισσότερους ένα μέσο προσωρινής διαφυγής από την πραγματικότητα, η κυρία Merkel ετοιμάζεται να εισβάλλει και εκεί, μολύνοντας με την παρουσία της και το σύμπαν των 2 διαστάσεων. Αφήστε μας και κάτι κυρία μου ! Κάτι να ξεχνιόμαστε λιγάκι, έστω !

Στο τεύχος 35 λοιπόν του Mickey Mouse Magazine, που κυκλοφόρησε στις 24 Αυγούστου του 2012, ο Donald Duck, τα τρία ανιψάκια του και ο θείος Scrooge ταξίδεψαν στη Γερμανία για ένα κυνήγι θησαυρού που θα διαρκέσει 8 τεύχη/βδομάδες. Στην ιστορία, που ονομάζεται "Die Ducks in Deutschland", ο γνωστός φιλάργυρος θείος Scrooge αναζητά τον θησαυρό της κοντέσας του Thurn und Taxis, γυρίζοντας με τα ανίψια του όλη τη Γερμανία, κάνοντας φυσικά μία στάση και στο Βερολίνο. Εκεί, οι διάσημες πάπιες θα έχουν την τύχη (μπρρρρ ! μακριά από εμάς) να γνωρίσουν την καγκελάριο Merkel, αλλά και το δήμαρχο της πόλης, Klaus Wowereit. Σιγά μην έμενε στην απ'έξω ο δημαρχούκος ! Η αναπάντεχη συνάντηση θα λάβει χώρα στις 14 Νοεμβρίου του 2012, στο τελευταίο τεύχος της ιστορίας.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, το όλο θέμα αποτελεί μέρος της εκστρατείας ανάτασης (ή καλύτερα ανάστασης) της δημοτικότητας της γερμανίδας πολιτικού, η οποία τον τελευταίο καιρό έχει πέσει στο ναδίρ. Αλλά, αγαπητή μου κυρία (λέμε τώρα), με την πολιτική που ακολουθείτε, κάτι μου λέει οτι ούτε ο Captain America, ο προστάτης άγιος των πολιτικών δε σας σώζει !


Άρθρο στο "Βήμα" - Δείτε ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ τα σχόλια, έχουν πολλή πλάκα.

2 σχόλια:

  1. Καλημέρα Βάσω !
    Δίκιο έχεις, ίδια είναι. Τουλάχιστον το αγελαδίσιο βλέμμα, το προγούλι και το κούρεμα απο το ΠΙΚΠΑ τα έχουν πετύχει τέλεια !

    ΑπάντησηΔιαγραφή