Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018

Ψηφιδωτό - Νέο ελληνικό webcomic

Ένα πολύ όμορφο και προσεγμένο ελληνικό webcomic

Το Ψηφιδωτό του Πέτρου Χριστούλια και του Τάσου Ζαφειριάδη είναι ένα καινούριο webcomic που ξεκίνησε να δημοσιεύεται στις 5 Ιουνίου 2018 σε ένα site που αγαπάει και στηρίζει ιδιαίτερα την 9η τέχνη και τους έλληνες δημιουργούς - το socomic.gr

Μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές (20 Ιουλίου 2018) έχουν κυκλοφορήσει 36 σελίδες, με μία ποιότητα αλλά και ταχύτητα που ξεπερνάει τα - μέχρι πρότινος φτωχά - ελληνικά δεδομένα. Μία πολύ αξιόλογη προσπάθεια από δύο πολύ αξιόλογους καλλιτέχνες, που είμαι σίγουρος οτι θα συνεχίσει στο ίδιο υψηλό επίπεδο.

Η υπόθεση είναι fantasy θεματολογίας με ιστορικό περιεχόμενο, και διαδραματίζεται την πολύ ενδιαφέρουσα εποχή της παρακμής της βυζαντινής αυτοκρατορίας.

«Στα χρόνια που η παλιά αυτοκρατορία σιγά-σιγά καταρρέει οι κάτοικοι των ακριτικών χωριών δοκιμάζονται. Μπροστά στους εισβολείς θα ξεχωρίσουν οι ήρωες από τους δειλούς. Ο χρόνος τελικά σβήνει τα πάντα. Όταν όμως το κρίμα είναι τέτοιο που το δικαίωμα στη λύτρωση αφαιρείται, το τέλος απομακρύνεται και το ψηφιδωτό του χρόνου κατακερματίζεται.»

Αυτή η λιτή περιγραφή δε μας βοηθάει ιδιαίτερα να καταλάβουμε τί θα συμβεί στην εξέλιξη της υπόθεσης, και μάλλον καλά κάνει, πάντως μέχρι στιγμής το σενάριο του Τάσου Ζαφειριάδη είναι μεστό και καλογραμμένο για το είδος, και η εικονογράφηση του Πέτρου Χριστούλια είναι πολύ όμορφη και ταιριαστή, και μάλιστα μου θυμίζει λίγο τον πολυαγαπημένο μου Craig Thompson.

Διαβάστε το Ψηφιδωτό στο socomic.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου