Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Astérix και... Βαρουφακίξ

Ένα φοβερό κομιξάκι-παρωδία από το Χρήστο Παπανίκο





Ο Χρήστος Παπανίκος είναι ένας πολύ καλός έλληνας πολιτικός γελοιογράφος, τον οποίο με ντροπή παραδέχομαι οτι έμαθα μόλις πρόσφατα. Τα σχέδιά του σχολιάζουν με καυστικότητα την πολιτική επικαιρότητα, διατηρώντας ωστόσο μια ευπρόσδεκτη παιδικότητα. Το χιούμορ του είναι οξύ με συχνές αναφορές στην pop κουλτούρα ή σε άλλα comics. Με αγαπημένο του θέμα τον τελευταίο χρόνο το μπάχαλο που έχει δημιουργήσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι παράξενο που ένας από τους χαρακτήρες που έχει "στοχοποιήσει" είναι ο πρώην υπουργός οικονομίας, Γιάνης Βαρουφάκης. Γιατί ο Βαρουφάκης μπορεί να αποτελεί παρελθόν για την πολιτική σκηνή, όλη αυτή η ιστορία όμως με τα eurogroup, τα "Ουάου" και τις κόντρες με το Σόιμπλε τον έχουν μετατρέψει σε... superstar !

Ως αδιαμφισβήτητος star λοιπόν, ο συμπαθής Γιάνης αξίζει και ανάλογης αντιμετώπισης. Έτσι, ο Παπανίκος τον τοποθετεί δίπλα σε έναν άλλο μεγάλο star, το γαλάτη Astérix. Ο Γιάνης μας βεβαίως θα έχει κάθε δίκιο να γκρινιάζει για το casting, μιας και ο... σκηνοθέτης δεν του έδωσε και τον πιο αξιοζήλευτο ρόλο, όμως τί να κάνουμε, και star να είσαι, σε αυτή τη ζωή δε διαλέγεις πάντα το ρόλο σου. Ο... Βαρουφακίξ λοιπόν παίρνει τη θέση του γαλάτη μάντη Ξερολίξ, από το φοβερό άλμπουμ "Ο Μάντης" των René Goscinny και Albert Uderzo, και ακολουθεί... χάος !

To απολαυστικό, ολοσέλιδο strip του Χρήστου Παπανίκου δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά στην εφημερίδα Αναγγελία στις 24 Ιουλίου 2015, για να ακολουθήσουν άπειρες δημοσιεύσεις παντού στο internet.





...
Πάντως, σε μία κίνηση αυτο-σαρκασμού, ή απλά καλής επικοινωνιακής πολιτικής, ο ίδιος ο Yanis (με ένα n εννοείται) διαφήμισε το κομιξάκι στο λογαριασμό του στο twitter.



Oρίστε και ολόκληρη η σελίδα



Oρίστε και το αυθεντικό εξώφυλλο του Μάντη


6 σχόλια:

  1. Χαχα! Πολύ εύστοχο θα έλεγα. Αν και όλη αυτή η μετατροπή του Βαρουφάκη σε σταρ μάλλον αρνητικό αποτέλεσμα είχε... εξ' ου ίσως και ο αμφιλεγόμενος, αν μη τι άλλο, ρόλος του Μάντη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα φίλε κούνελε. Ασφαλώς και είχε αρνητικό αποτέλεσμα η... star-οποίηση του Βαρούφ, αν και προσωπικά πιστεύω οτι, παρά τα μειονεκτήματά του, έκανε σωστά τη δουλειά του. Είναι πολύ καλός οικονομολόγος, αλλά όχι τόσο καλός πολιτικός (χμμμ, μάλλον θετικό είναι αυτό).

      Διαγραφή
  2. Χαχαχα ωραίος ο Παπανίκος. Πολύ εύστοχος ο παραλληλισμός που έκανε. Και απ'ό,τι βλέπω στο μπλογκ του, οι δουλειές του συνολικά είναι πολύ καλές. Εύγε λοιπόν στον... Γιώργο Μητσικώστα της Ένατης Τέχνης! (Mea culpa για το προηγούμενο λειψό σχόλιό μου)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Hello doctor !
      Είναι πολύ εύστοχος ο Παπανίκος, και πολύ αστείος. Τον έχει σκίσει τον Τσούπρα, και καλά του κάνει. Και μιας και μου λες mea culpa, σου λέω κι εγώ alea jacta est (ε, ό,τι λατινικά μάθαμε από τον Αστερίξ, μιας και γι'αυτόν μιλάμε).

      Διαγραφή
  3. χα χαχα πολυ καλο ειναι και τον εχουν πετυχει τελεια το φαλακρο αρχηγο!! ειδικα το υπεροπτικο υφακι του πρωτου καρε ειναι ολα τα λεφτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Hello dear Alice !
      Όπως όλοι ξέρουμε, ο άντρας πρέπει να έχει μία υπεροψία, μία καχυποψία, μία υστεροβλεψία και όλα τα -ψία (copyright Ζήκος).

      Διαγραφή